• VAE 07:32
  • NL 4:32
  • Zon
  • AED 4,4606

Aantrekkelijk (ondernemers)klimaat

Dubai is de ideale plek voor ondernemers en werknemers. Wonen en werken in Dubai is zo aantrekkelijk dat voor veel ondernemers alleen dat al een reden is om zaken te gaan doen in Dubai. Het warme klimaat zorgt ervoor dat de Nederlandse winters snel vergeten zijn. De faciliteiten in Dubai hebben een uitstekend niveau: van gezondheidszorg tot scholen. Recreatiemogelijkheden zijn er in overvloed en er is voldoende aanbod woningen in alle sectoren.

Groeiende economie

Groeiende economie

 

De economie van Dubai heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Zeker voor de internationale handel geldt dat deze ontwikkeling nog lang niet voorbij is. De overheid van het emiraat stimuleert de internationale handel actief. Door het verminderen van de olie-inkomsten is dit naast de toeristische sector een van de nieuwe focusterreinen voor Dubai. Uit onderzoek van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland blijkt dat vooral de volgende sectoren veelbelovend zijn:

Internationaal handelscentrum

Internationaal handelscentrum

Met de centrale geografische ligging tussen Aziatische en Europese markten heeft Dubai zich gevestigd als een internationaal erkend handelscentrum. De vele Free Zones in Dubai zijn door de VAE opgezet om meer buitenlandse investeringen aan te trekken. Dit vanwege het feit dat Free Zones unieke wetten hebben met betrekking tot eigendom, belastingen en arbeid. In tegenstelling tot bedrijven in de rest van Dubai, waar geëist wordt dat ten minste 51% eigendom is van een lokale ondernemer, mogen bedrijven in Free Zones 100% buitenlands eigendom bevatten.

In 10 - stappen

E-book aanvragen

Vul uw e-mailadres in en wij zullen u de download-link van het E-book toesturen.