Bankrekening openen in UAE? 5 aandachtspunten

28-3-2018

Als u met uw onderneming actief wilt worden in Dubai of daar een nieuwe onderneming wilt starten, komen er veel taken op u af. Eén van die taken is het openen van een zakelijke rekening bij een bank. Er zijn verschillende banken met een uitstekende reputatie actief in Dubai. Zij bieden een breed pakket aan dienstverlening.

Recent zijn er verschillende ontwikkelingen geweest rondom het openen van een zakelijke rekening voor uw bedrijf in de Verenigde Arabische Emiraten. Daarom is het goed om nog eens op een rijtje te zetten wat u moet weten om probleemloos een zakelijke bankrekening te openen.

1. Kies de juiste bank

Allereerst moet u de keuze maken voor één van de vele banken in de Verenigde Arabische Emiraten benaderen. Banken in de Verenigde Arabische Emiraten vragen om een continue minimumsaldo, dat iedere maand moet worden bijgehouden. Dit minimumsaldo varieert van 10.000 AED tot 1 miljoen AED. De juiste keuze is volledig afhankelijk van de situatie van uw bedrijf.

2. De juiste documenten moeten voorhanden zijn

Voor het openen van een bankrekening moet uw entiteit in de VAE zijn opgericht en dient ook het verdere opstartproces van uw bedrijf te zijn afgerond. Zonder de documenten van uw bedrijf, zal de bank geen rekening voor u openen. Als een bedrijf uit het buitenland eigenaar is van uw bedrijf in de Verenigde Arabische Emiraten dan zijn eveneens de documenten van dit bedrijf vereist. Voor deze documenten geldt dat ze moeten worden gelegaliseerd door de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten in het land van oorsprong van dat bedrijf en eveneens door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de Verenigde Arabische Emiraten.

3. De visumaanvraagprocedure moet zijn afgerond

Door recente ontwikkelingen is het nu verplicht voor degene die binnen het bedrijf vertegenwoordigingsbevoegd is om een verblijfsvergunning te hebben. Dat betekent dat eerst de visumaanvraagprocedure moet zijn afgerond voordat uw bedrijf een zakelijke rekening kan aanvragen.

4. Is de vertegenwoordigingsbevoegde geen aandeelhouder? Regel een bestuursbesluit

Als de vertegenwoordigingsbevoegde van uw bedrijf geen aandeelhouder is, is een (gelegaliseerd) bestuursbesluit vereist. Het openen van een rekening moet op locatie in de Verenigde Arabische Emiraten gebeuren, bijvoorbeeld in het hotel waar u verblijft.

5. Nog meer documenten

Houdt er rekening mee dat de bank ook na het tekenen van de formulieren om een zakelijke rekening te openen nog om meer documenten kan vragen: contracten, facturen, aanbevelingsbrieven van zakenpartners, uw businessplan en informatie over het soort activiteiten waarvoor u de rekening gebruikt. Vandaag de dag moeten banken kunnen aantonen dat ze goed op de hoogte zijn van hun klanten, in het bijzonder met betrekking tot de aard van de activiteiten en de herkomst van gelden. Daardoor kunt u hier tijdens en na het proces van het openen van een rekening vragen over verwachten.

Watermill Consultants zorgt ervoor dat het proces van het aanvragen van een bankrekening voor uw bedrijf in Dubai of elders in de Verenigde Arabische Emiraten probleemloos verloopt. Wij hebben de juiste contacten bij banken en begeleiden het hele proces (van vertalen en legaliseren van documenten tot het moment dat de rekening is geopend). Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

  • VAE 06:14
  • NL 3:14
  • Zon
  • AED 4,3465

Agenda

Binnenkort meer informatie over onze voorlichtingsbijeenkomsten, zowel in Dubai als in Nederland.