Verklaring Omtrent Gedrag

23-2-2018

De General Directorate of Residency and Foreigners Affairs in Dubai heeft onlangs een nieuwe regelgeving doorgevoerd voor het verkrijgen van een zogeheten employment/residency visa. Het is vanaf heden vereist om een Verklaring Omtrent Gedrag aan te leveren.

Voor alle personen die al in het bezit zijn van een employment/residency visum – maakt u zich geen zorgen! U hoeft niets te doen en deze wijziging in de regelgeving is op u niet van toepassing. Het is tevens ook niet vereist om ten tijde van visum renewal een VOG aan te leveren.

Voor nieuwe visumaanvragen zijn sinds 15 februari 2018 de volgende regels van kracht:

  • Personen die zich al in de Verenigde Arabische Emiraten bevinden op een visit visum of toeristen visum on arrival ten tijde van de employment/residency visum aanvraag, moeten een Verklaring Omtrent Gedrag aanleveren, geattesteerd in hun eigen land door de VAE Ambassade of het Consulaat. Dit document dient daarna nog te worden geattesteerd bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MOFA) in Dubai.
  • Personen die zich buiten de Verenigde Arabische Emiraten bevinden ten tijde van de employment/residency visum aanvraag, dienen een Verklaring Omtrent Gedrag aan te leveren die is geattesteerd in het land waar hij/zij in de afgelopen 5 jaar heeft gewoond. Dit document dient door de VAE Ambassade of het Consulaat in het desbetreffende land te worden geattesteerd, en daarna wederom bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MOFA) in Dubai.
  • Personen die zich al in de Verenigde Arabische Emiraten bevinden en een visum wil laten overzetten, hoeven enkel een Verklaring Omtrent Gedrag vereist van de Dubai police of Ministry of Interior in Dubai aan te leveren. Dit document hoeft niet te worden geattesteerd.
  • Let op: De Verklaring Omtrent Gedrag moet in het Engels of Arabisch worden aangeleverd.

Voor vragen, neem gerust contact met ons op!

  • VAE 06:23
  • NL 3:23
  • Zon
  • AED 4,3465

Agenda

Binnenkort meer informatie over onze voorlichtingsbijeenkomsten, zowel in Dubai als in Nederland.