Is een Freelance Licentie in de VAE mogelijk?

16-8-2017

Er zijn veel twijfels aangaande de mogelijkheden om een freelance licentie te bemachtigen in de VAE. Is het mogelijk? Wat zijn de vereisten? Het goede nieuws – het is mogelijk! U kunt een freelance licentie bemachtigen om zo uw werkzaamheden uit te kunnen voeren, terwijl u zelf uw eigen werkweek kunt plannen en kunt bepalen hoeveel uur u wilt werken. Bovendien zijn er momenteel veel bedrijven wereldwijd die graag freelancers en consultants aanstellen op projectbasis bijvoorbeeld, om zo de kosten te beperken en relatief zorgeloos te werken.

Dus indien u geïnteresseerd bent in een Free Zone licentie, waarom neemt u dan geen contact met ons op? The Watermill Consultants zal u volledig ontzorgen gedurende het proces en u adviseren over welke licentie past bij uw specialisatie. Daarnaast behoudt u 100% eigendom en hoeft er geen inkomstenbelasting afgedragen te worden!

Het is volgens de VAE wetgeving wel verplicht om een kantoorruimte te huren met een freelance licentie. Maar niet getreurd, daarvoor zijn er de zogeheten smart office of hot desk, een bureau in gedeelde kantoorruime waar u gebruik van kunt maken. Deze optie is perfect voor freelancers en consultants.

Met een freelance licentie kunt u uw eigen residence visum bemachtigen, het is tevens ook mogelijk om een freelance licentie te hebben terwijl u geregistreerd staat op uw partners visum.

Let wel! Indien u momenteel al werkzaam bent in de VAE en de intentie heeft om freelance werk te doen, dan moet u alsnog een freelance licentie aanvragen, waarbij een No Objection Certificate (NOC) van uw werkgever vereist is.

Klinkt bovenstaande informatie u als muziek in de oren, neem dan vandaag nog contact met ons op en wij assisteren u graag. Maar waarom moet u gebruik maken van onze diensten? Zelfs al lijkt het starten van een business in de VAE niet een ingewikkeld project, niets is minder waar. Het vergt veel tijd en onderzoekswerk wat enigszins frustrerend kan zijn. Met de hulp van The Watermill Consultants zal uw setup proces eenvoudig verlopen en het zal tijd en geld besparen.

Naast uw business setup, kunnen wij persoonlijke begeleiding bieden bij het aanvragen van uw visum, het openen van de bankrekening, regelen van uw bedrijfsstempel, en andere administratieve zaken. We zien er naar uit van u te horen – schrijf ons vandaag nog! [email protected].

 

  • VAE 06:12
  • NL 3:12
  • Zon
  • AED 4,3465

Agenda

Binnenkort meer informatie over onze voorlichtingsbijeenkomsten, zowel in Dubai als in Nederland.