Verplichte zorgverzekering bij resident visum

29-8-2016

Voor het eind van 2016 is het voor alle Dubai resident visumhouders verplicht om een zorgverzekering te hebben in Dubai. De Dubai Health Insurance Law No. 11 of 2013 is sinds 1 januari 2014 van kracht en wordt stapsgewijs geïmplementeerd. Deze wet geldt voor zowel visumhouders van mainland bedrijven als voor visumhouders van Free Zone bedrijven.

Als werkgever bent u verplicht om een zorgverzekering af te sluiten voor uw werknemers. Om de visa van uw werknemers te verlengen, of indien u als directeur of general manager van uw bedrijf uw visum wilt verlengen, dient u in het bezit te zijn van een geldige zorgverzekering. Het niet nakomen van deze regel kan zorgen voor een boete.

Er zijn verschillende zorgplannen te verkrijgen, beginnend bij relatief goedkoop. Indien u een Free Zone bedrijf heeft en een resident visumhouder bent in Dubai, én u heeft reeds een geldige zorgverzekering met werelddekking, dan is er de mogelijkheid voor het afsluiten van de ‘goedkoopste zorgverzekering’, zolang de dekking overeenkomt met de Dubai Health Insurance Law.

The Watermill Consultants kan u begeleiden bij het afsluiten van een zorgverzekering voor uzelf, of voor uw werknemers. Neem gerust contact met ons op, maar zorg ervoor dat alles geregeld is voor 31 december 2016!

  • VAE 06:28
  • NL 3:28
  • Zon
  • AED 4,3465

Agenda

Binnenkort meer informatie over onze voorlichtingsbijeenkomsten, zowel in Dubai als in Nederland.