Een visum voor Dubai?!

20-8-2015

Rondom het zaken doen in Dubai krijgen wij op het kantoor van The Watermill Consultants regelmatig vragen over hoe het nu precies werkt met een visum voor Dubai.

Oriënteren

Vanuit de meeste Europese landen en de USA is er sprake van een zogenaamd “visum on arrival”. Deze regeling geldt ook voor Nederlanders. Bij binnenkomst in Dubai ontvang je een stempel (of een digitale goedkeuring) met een visum dat 30 dagen geldig is. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Indien je vervolgens langer in Dubai wilt blijven, kan het visum nog met 30 dagen worden verlengd. De kosten hiervan bedragen op dit moment AED 800 (ca. € 200). Om deze reden wordt er vaak voor gekozen om dan bijvoorbeeld een dagtrip naar buiten Dubai te maken, om vervolgens weer een nieuw toeristenvisum voor 30 dagen te ontvangen.

Hoe dan ook, het ‘visum on arrival’ is een prima manier om je in Dubai te oriënteren. Ondernemen in Dubai start ook met een goede oriëntatie op de kansen en de mogelijkheden.

Werken en ondernemen

Indien je daadwerkelijk in Dubai aan de slag wilt is een zogenaamde “work permit” verplicht. Zodra een bedrijf in Dubai is opgericht bestaat er de mogelijkheid om een residence-visum voor eigenaar en werknemers aan te vragen. Het aantal visa is afhankelijk van de omvang van het bedrijf. Voor een Free Zone Company is het aantal gehuurde meters bedrijfsruimte van belang.

Voor een directeur-eigenaar van een Dubai entiteit wordt het ten zeerste aanbevolen om een residence-visum aan te vragen. Dit maakt het zaken doen in Dubai een stuk eenvoudiger. Er is sprake van een vrij formele procedure, waarvan een medische check onderdeel uitmaakt. Gedurende de periode dat de visumprocedure loopt (spoedprocedure ongeveer 1 week) is het niet mogelijk de Verenigde Arabische Emiraten te verlaten.

De kosten van een visumprocedure inclusief begeleiding bedragen ongeveer AED 6.000 (ca. € 1.500). In bepaalde gevallen dient nog een deposit te worden gestort dat bij beëindiging van het visum wordt geretourneerd. Al met al een hele papierwinkel en wat reizen door Dubai. Denk aan het inschakelen van ter zake deskundige begeleiding. Dat bespaart tijd en geld!

Tenslotte

Een visum voor Dubai voor vakantie of oriëntatiedoeleinden is dus vrij te verkrijgen op het moment dat je Dubai binnenkomt. Het aanvragen van een residence visum is voor ondernemers zeer aan te bevelen. Wij staan je graag terzijde bij dit proces.

Mail voor vragen over visa naar: [email protected]

 

  • VAE 07:11
  • NL 4:11
  • Zon
  • AED 4,3472

Agenda

Binnenkort meer informatie over onze voorlichtingsbijeenkomsten, zowel in Dubai als in Nederland.