Hoe werkt ondernemen in Dubai?

19-6-2015

 

Kun je als Nederlandse ondernemer op dezelfde manier in Dubai werken als in Nederland?

Tegen deze vraag lopen veel Nederlandse ondernemers die actief zijn in de regio. Of ze nu hun bedrijf starten in de Dubai, danwel al langer ondernemen in de regio, de vraag blijft hetzelfde.

Let op het cultuurverschil

In het Midden-Oosten in het algemeen, maar zeker ook in Dubai, is persoonlijk contact van groot belang. Zaken doen gebeurt op basis van vertrouwen. Daarvoor moet je elkaar in de ogen kijken. Wil je zaken doen in Dubai, zorg dan dat je er regelmatig zelf bent. Dat je spreekt met je potentiële zakenpartners, neem de tijd voor ze.

De tijd…

Tijd is een ander aspect. “Wij horen graag morgen van u”. En als we dan niks meer horen zal het wel niks meer worden. Zo niet in Dubai. Tijd is een relatief begrip. Want ach, iets kan ook nog best volgende week toch? Of die week daarna. Dus ga er gewoon nog een keer langs, om uiteindelijk wel tot een goede afspraak te komen.

Houd je bedrijfscultuur

Je afkomst verloochenen is nooit goed, maar zeker ook niet nodig in Dubai. Het land is westers genoeg om geheel naar je eigen zin te kunnen ondernemen. Een bedrijf in de Free Zone kan dan bijvoorbeeld als internationale handelshub fungeren voor een wijde range van business activiteiten.

Ten slotte

Ondernemen in Dubai is anders dan ondernemen in Nederland. Ondernemen in Dubai is hetzelfde als ondernemen in Nederland. Twee tegenstrijdige waarheden te vangen in één woord, namelijk: aandacht. Geef aandacht aan uw business om te kunnen groeien!

  • VAE 07:07
  • NL 4:07
  • Zon
  • AED 4,3472

Agenda

Binnenkort meer informatie over onze voorlichtingsbijeenkomsten, zowel in Dubai als in Nederland.